Uw liftstoring snel en vakkundig verholpen

Ondanks regelmatig onderhoud kan het voorkomen dat een lift in storing gaat. Soms gebeurt dit terwijl er nog mensen in staan, dan is er sprake van een opsluiting. Het is dan zaak dat u snel geholpen word. Onze monteurs zijn altijd in de buurt zodat u bij storing of opsluiting snel geholpen bent.

Een liftstoring kan verschillende oorzaken hebben, maar meestal is het een teken dat de veiligheid van de lift goed in orde is. Het wordt namelijk vaak veroorzaakt door een veiligheidssysteem.

Wanneer is een lift in storing

 

Een lift is in storing wanneer deze niet meer werkt. Het kan zijn dat de deuren niet meer dicht gaan, of dat de lift niet meer in beweging komt als er op een knop gedrukt wordt. Meestal is het mogelijk om de lift dan zelf weer te verlaten. Het is belangrijk dat een lift die in storing staat niet meer gebruikt wordt totdat de servicemonteur ter plaatse is. Dit voorkomt een opsluiting.

 

Liftstoringen worden vaak veroorzaakt door verkeerd gebruik, dit gebeurt meestal onbewust. Een lift kan in storing gaan wanneer iemand hard tegen de deur loopt, schopt of rijdt. Of als iemand op het laatste moment de lift in rent terwijl de deuren al aan het sluiten zijn. Een andere oorzaak van liftstoringen is het verkeerd beladen van een lift. Een liftstoring kan ook een teken van slijtage zijn. Als een lift niet goed meer kan functioneren door een defect onderdeel dan zal deze niet meer werken totdat dit onderdeel vervangen is. Daarom is het belangrijk de lift goed te onderhouden en regelmatig te laten controleren.

Regelmatig liftstoringen

Liftonderhoud vermindert de kans op storingen aanzienlijk. Toch kan het voorkomen dat een lift desondanks stil staat. 

Staat de lift regelmatig stil en is deze ouder dan 20 jaar? Dan kan modernisering een optie zijn. Bij lift modernisering worden belangrijke onderdelen vervangen waardoor de levensduur aanzienlijk verlengd wordt. Daarnaast verbeterd dit de veiligheid van de lift en bespaart het aanzienlijk op de kosten.

 

24 uurs storingsdienst

U kunt Liftservice Den Haag altijd inschakelen als er een storing in uw lift optreedt. Onze servicedesk is 24 uur per dag bemand voor aanname van storingen of opsluitingen

Heeft u een liftstoring? neem contact met onze servicedesk op telefoonummer 0174-248495

 

Regelmatig liftstoringen

Staat de lift regelmatig stil en is deze ouder dan 20 jaar? Dan kan modernisering een optie zijn.

Share This